Tänään on ollut ihan mieletön päivä! Oulun koira kerho järjesti jälkikokeen johon osallistuimme Sinnan kanssa. Olin aivan paniikissa ja varma, ettei päästä janaa pidemmälle metsässä (jälki siis oli ensin) ja, että silmäthän siellä saa päästään hävetä. Toisin kävi... Sinna lähti ensin takajäljelle josta palasimme takaisin lähtöpisteeseen josta lähetys onnistui paljon paremmin toisella yrittämällä. Ensimmäinen keppi nousi melko nätisti, tyttö jäljesti hyvin alkukankeuksien jälkeen. Toinen keppi olikin hieman hankalampi ja kolmas oli "piilossa" jäkälien alla. Neljättä keppiä kohti edetessä olin jo luovuttaa, Sinna pyöri, palaili takaisin ja vaikutti epävarmalta. Odotin hiljaa ja niin jälki taas löytyi  ja pian neljäskin keppi. Viidettä keppiä haettiin jo paluumatkalta tielle päin ja kuudennen päältä kävelimme kun jälki johti suoraan tielle ja Sinna toki ajatteli, että juu, se loppui jo. Keppi kuitenkin löytyi siitä kohti mistä jälki tielle tulikin. Kaikki kuusi keppiä siis nousi ja melko nätisti vielä. :) Jäljellä oli kaksi polun ylitystä. Ensimmäistä kertaa annoin koiran todella jäljestää ilman, että minäkin yritin sotkea nokkaani asiaan, mistä ei tietenkään apua ole. Loppujen lopuksi Sinnasta näkee melko hyvinkin milloin ollaan oikeassa suunnassa, kun tarkkaan "lukee" koiraa ja on itse puuttumatta asioiden kulkuun. :) Esine ruudussa Sinna hieman harhaili, ei ottanut heti tosissaan. Toisella lähetyksellä löysi esineen ja teki minulle tenät tuodessan esinettä. Ensimmäistä kertaa elämässään Sinna "leikki" esineellä ennen minulle luovuttamista. Tästä lähti -2p. Maastosta siis tuli 195p. Meillä oli koko kisan toiseksi paras maastotulos! :)

Tottis osuutta en jännittänyt niin paljoa kun metsä oli mennyt niin hyvin. Ajattelin, että menee suunnilleen yhtä persiilleen kuin BH-kokeessa. Paikalla makuusta en ollut ollenkaan varma, saati sitten ampumisista. Niin tyttö kuitenkin makasi paikallaan rauhallisesti koko tarvittavan ajan! :)
Muuten tottelevaisuus oli myös hyvä. Laukauksista ei juuri välittänyt. Kapulan kanssa oli tasamaanoudossa ongelmia. Pudotti kapulan kerran suustaan ennen kun toi minulle. Outo kapula tietenkin... Enemmän treeniä erilaisilla kapuloilla! Estenoudossa kosketti estettä molemmissa ylityksissä, mutta muuten toimi hyvin. Eteenlähetystä emme ole kovin paljon treenanneet ja odotin, ettei Sinna irtoa kuin max. 10m (kun ei oltu viety patukkaa pellon päähän etukäteen), mutta lähtikin ihan hyvin ja eteni "maahan" -käskyyn asti laukalla. Tottiksesta saimme 88p.

Yhteispistemäärä koko päivältä oli siis 283p, olimme koko kisan (alo -ja avoluokista) nuorin (ainakin Sinna oli koirista nuorin, vasta 1v ja 10kk) ja samalla ainut 1-tuloksen saanut koirakko ja täten voitimme oman luokkamme! Tätä on syytä juhlia! Nyt tytölle paljon herkkuja ja rapsutuksia! Kyllä se Sinna on ihmekoira! :)

Kuvia kokeesta

1811981.jpg

Kuva Satu Niemelä